ua en ru

Туреччина почала будівництво стіни на кордоні з Іраном

Туреччина почала будівництво стіни на кордоні з Іраном Фото: прапор Туреччини (flickr.com/imf)

Туреччина розпочала будівництво стіни вздовж кордону країни з Іраном

Турецька Республіка приступила до будівництва стіни вздовж кордону країни з Іраном за прикладом стіни уздовж сирійського кордону. Про це повідомляє Associated Press, посилаючись на місцеві ЗМІ.

"Туреччина розпочала будівництво стіни вздовж кордону країни з Іраном, повторюючи турецький бар'єр уздовж сирійського кордону", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, губернатор провінції Агри Сулейман Эльбан оглянув будівництво стіни безпеки у вівторок, 8 серпня 2017 року. У звіті говориться, що турецькі влади будують бар'єр шириною 3 метри з портативними блоками.

Так, Туреччина будує стіну вздовж частин іранського кордону, щоб підвищити її безпеку, припинивши проникнення курдських бойовиків і контрабандистів.

Зазначимо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у січні оголосив про будівництво стіни вздовж свого кордону з Іраком та Іраном, аналогічної тій, яка в даний час зводиться вздовж кордону з Сирією на 911 кілометрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина дозволила візит німецьких депутатів на базу Північноатлантичного Альянсу в Коньї.