ua en ru

Туреччина, Іран і РФ проведуть переговори щодо Сирії

Туреччина, Іран і РФ проведуть переговори щодо Сирії Фото: Сергій Лавров і Мевлют Чавушоглу

Проте точна дата проведення зустрічі наразі невідома

Міністри закордонних справ Туреччини, Ірану та Росії підтвердили намір взяти участь у переговорах щодо врегулювання сирійського конфлікту. Однак точна дата проведення зустрічі наразі невідома, повідомляє 17 грудня прес-служба МЗС РФ.

Зазначено, що в ході телефонної розмови, яка відбулась з ініціативи російської сторони, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров поговорив зі своїм колегою з Туреччини Мевлютом Чавушоглу та очільником МЗС Ірану Джавадом Заріфом.

"Міністри обговорили ситуацію в Сирії в контексті звільнення східної частини Алеппо й евакуації з міста мирного населення, а також завдання полегшення становища цивільного населення в інших районах країни. Досягнуто домовленості про проведення найближчим часом зустрічі глав зовнішньополітичних відомств Росії, Туреччини та Ірану", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що четверо людей було вбито сирійськими урядовими військами 16 грудня в Алеппо під час евакуації, перш ніж була призупинена угода щодо евакуації цивільних та опозиції.