ua en ru

Туреччина готова взяти участь у миротворчій місії на Донбасі

Туреччина готова взяти участь у миротворчій місії на Донбасі Фото: Петро Порошенок з робочим візитом до Туреччини (president.gov.ua)

Туреччина підтримала розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі

Туреччина готова взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі. Про це говорилося в ході зустрічі президента України Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом і міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Стамбулі, передає прес-служба глави української держави.

Крім того, сторони обговорили стан підготовки до Сьомого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою.

Окремо були обговорені ключові напрямки поглиблення двостороннього співробітництва у торговельно-економічній та інвестиційній сферах, а також можливості реалізації спільних проектів в енергетичній сфері. Серед іншого, мова йшла про тристороннє співробітництво між Україною, Туреччиною і Катаром.

Також Порошенко повідомив турецьку сторону про ситуацію на Донбасі. В ході зустрічі відбувся обмін думками щодо ситуації в окупованому Росією Криму, зокрема про звільнення з російських тюрем українських політичних в'язнів.

Так, Туреччина підтримала розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу і заявила про готовність прийняти у ній участь.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко прибув в Стамбул з робочим візитом.