ua en ru

Туреччина повинна змінити законодавство для безвізового режиму з ЄС, - глава Європарламенту

Туреччина повинна змінити законодавство для безвізового режиму з ЄС, - глава Європарламенту Фото: Мартін Шульц розповів, чому Європарламент не розглядає питання безвізу з Туреччиною

Пропозиція Єврокомісії щодо безвізового режиму з Туреччиною поки не направлялася на розгляд парламенту

Для того, щоб ЄС почав процес лібералізації візового режиму з Турцей, Анкара повинна реформувати своє антитерористичне законодавство. Про це заявив голова Європарламенту Мартін Шульц в неділю, 25 грудня, пише DW.

За його словами, пропозиція Єврокомісії щодо безвізового режиму з Туреччиною поки не направлялася на розгляд парламенту.

"Він (документ - Ред.) все ще лежить на моєму столі", - сказав глава Європарламенту.

Він також додав, що дії турецької влади після спроби путчу в країні викликають багато питань. Зокрема, Мартін Шульц згадав обмеження свободи ЗМІ в Туреччині і застеріг Анкару від введення смертної кари. За його словами, це призведе до завершення переговорів щодо вступу Туреччини в Євросоюз.

Як повідомляється, в рамках договору між Євросоюзом і Анкарою, турецькі влади повинні виконати 72 умови, поставлених перед ними Єврокомісією. У свою чергу, ЄС домагається зміни закону про боротьбу з тероризмом, так як в нинішній версії він може бути спрямований проти опозиціонерів і критикують уряд журналістів.

Нагадаємо,