ua en ru

Туреччина депортувала 3 тис. підозрюваних у зв'язках з терористами

Туреччина депортувала 3 тис. підозрюваних у зв'язках з терористами Фото: турецька границя

Влада Туреччини також заборонили в'їзд в країну близько 37 тис. іноземців

Більше 3 тисяч людей були депортовані з Туреччини через підозри у зв'язках з терористичними організаціями. Про це заявив представник президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана Ібрагім Калин на конференції в Анкарі, передає Anadolu.

"Анкара буде рішучою і продовжить робити всі необхідні кроки в цьому напрямку",- підкреслив прес-секретар глави держави.
За його словами, влада Туреччини також заборонили в'їзд в країну близько 37 тис. іноземців із понад 120 країн світу.

Калин зазначив, що після терактів у Брюсселі та інших подібних терактів, актуалізувалася інша систематична проблема, а саме: розпалювання ісламофобії та використання антиісламських настроїв в якості політичного інструменту.

"Ми знову зіткнулися з цим явищем після терактів у Брюсселі. Політики, релігійні лідери, голови громад, ЗМІ, відомі особистості, формують громадську думку, повинні проявити більшу відповідальність у ставленні до цього питання, тому що антимусульманські висловлювання грають на руку екстремістським терористичним організаціям, таким як ИГИЛ і "Аль-Каїда"", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що з липня 2015 року турецкие війська ліквідували понад 5 тис. представників Робочої партії Курдистану, яка в Туреччині визнана терористичною організацією.