ua en ru

У Туреччині затримали журналістів і представників прокурдської партії

У Туреччині затримали журналістів і представників прокурдської партії Фото: турецькі силовики

Загалом затримано чотирьох журналістів курдських ЗМІ

У Туреччині поліція 25 грудня затримала кількох журналістів та представників прокурдської Демократичної партії народів (ДПН). Причини затримання наразі невідомі, передає DW.

Зазначено, що рейди турецьких силовиків стосувалися двох журналістів курдського агенства новин DIHA. Ще двох заарештували у Стамбулі та Діярбакирі, одному з головних міст населеного переважно курдами південного сходу країни.

Як повідомило прокурдське інформагентство Firat, п'ятьох лідерів ДПН затримали у провінції Баликесір, ще кількох - у південній провінції Мерсін.

Загалом за рік було заарештовано тисячі членів політсили, у в'язниці - 12 депутатів парламенту від ДПН, повідомили в партії.

За даними Європейської федерації журналістів, у турецьких в'язницях нині перебуває 122 працівника ЗМІ. Протягом останніх місяців, після невдалої спроби путчу в Туреччині у липні 2016 року, десятки медіа у Туреччині закрили, а через підозри у підтримці терористів або образи посадовців у соціальних мережах упродовж останніх півроку турецька влада вжила юридичних заходів щодо 3710 осіб.

Нагадаємо, в Туреччині близько 10 тисяч користувачів соціальних мереж підозрюють у пропаганді тероризму і образу вищих посадових осіб держави.