ua en ru

У Туреччині сьогодні проходять дострокові парламентські вибори

У Туреччині сьогодні проходять дострокові парламентські вибори Фото: у Туреччині сьогодні проходять дострокові парламентські вибори

Це вже другі вибори в Туреччині за рік

У Туреччині сьогодні, 1 листопада, проходять дострокові парламентські вибори, оголошені владою після того, як за підсумками червневого голосування партіям, які пройшли у парламент, не вдалося сформувати коаліцію, передає BBC.

Головна інтрига виборів - чи вдасться Партії справедливості і розвитку (АКР), заснованої в 2001 році нинішнім Президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом, повернути втрачені позиції. У червні вона, хоча й здобула перемогу на виборах, вперше за 13 років втратила парламентську більшість.

Кінцевою метою Ердогана є отримання конституційної більшості у Великому національному зібранні, яке дозволило б йому ініціювати конституційну реформу, в ході якої перетворити країну з парламентської на президентську республіку.

Відзначається, що на виборчих дільницях прийняті додаткові заходи безпеки, враховуючи серію нападів, проїхалася по країні в останні місяці.

Нагадаємо, передвиборча кампанія в Туреччині було припинено на три дні через теракту в Анкарі, який стався 10 жовтня.