ua en ru

У Туреччині поліція застосувала гумові кулі для розгону гей-параду

У Туреччині поліція застосувала гумові кулі для розгону гей-параду Фото: прапор ЛГБТ (із відкритих джерел)

Повідомляється про не менше чотирьох затриманих поблизу площі Таксім у Стамбулі

Турецька поліція 25 червня 2017 року завадила людям збиратися у великі групи для акції на підтримку прав ЛГБТ-спільноти. Для розгону активістів, які намагалися провести акцію у Стамбулі попри заборону, поліція застосувала гумові кулі та сльозогінний газ, передає DW.

Зазначено, що гей-прайд у Стамбулі місцева влада напередодні заборонила, пояснивши своє рішення міркуваннями безпеки. Зокрема правоохоронці заздалегідь організували кордони біля центрального майдану Таксім, де планувалося проведення маршу.

Повідомляється, що вхід на пішохідну вулицю Істікляль також обмежили для людей, яких підозрювали у причетності до гей-прайду. Журналісти з місця подій у соцмережах повідомляли, що поліція навіть змусила перехожого зняти футболку з написом Pride - "гордість".

За даними видання, сутичка з поліцією відбулася в сусідньому районі Джихангір, де близько сотні протестувальників гупали в барабани зі слоганами: "Не мовчи, гучно кричи - геї існують!". Повідомляється про не менше чотирьох затриманих поблизу Таксіма.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час нападів на Марші рівності в Києві 18 червня 2017 року постраждало 10 осіб: одна жінка і дев'ять чоловіків.