ua en ru

У Туреччині звільнили одного з затриманих громадян ФРН

У Туреччині звільнили одного з затриманих громадян ФРН Фото: поліція Туреччини (egm.gov.tr)

Затриманого звільнили без подальшого обмеження волі

В Туреччині звільнили одного з громадян Федеративної Республіки Німеччина, який був затриманий турецької поліцією минулого тижня. Про це сообщает DW.

"В Туреччині був звільнений один з громадян Німеччини, який був затриманий минулого тижня турецької поліцією. Як заявили в понеділок, 4 вересня, в міністерстві закордонних справ ФРН, адвокат затриманого німця повідомив, що його підзахисного звільнили без подальшого обмеження свободи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер ФРН Ангїла Меркель розглядає можливість посилення політики щодо Туреччини після затримання в цій країні ще двох громадян Німеччини.

"Подібні затримання в переважній більшості випадків не мають ніяких підстав, і тому ми повинні рішуче відреагувати. У зв'язку з останніми подіями федеральному уряду, можливо, доведеться ще кардинальніше переглянути свою політику щодо Туреччини", - заявила Меркель.

Канцлер підтвердила свій намір заблокувати переговори про розширення митного союзу між Євросоюзом і Анкарою. Вона заявила, що у нинішніх обставин про подібні переговори не може бути й мови, і додала, що затримання німців у Туреччині "не мають нічого спільного з нашими принципами правової держави".