ua en ru

У Туреччині за тиждень нейтралізували 17 терористів

У Туреччині за тиждень нейтралізували 17 терористів Фото: турецька поліція (Wikimedia Commons)

Загалом сили безпеки Туреччини провели 729 операцій проти терористичних організацій

У Туреччині в результаті антитерористичних операцій за останній тиждень нейтралізовано 17 терористів, шість із яких склали зброю, а 11 бойовиків були затримані. Про це з посиланням на МВС Туреччини повідомляє Anadolu.

Зокрема зазначено, що з 1 по 8 січня 2018 року сили безпеки Туреччини провели 729 операцій проти сепаратистських терористичних організацій.

"У результаті за підозрою в пособництві терористам PKK у Туреччині затримано 112 осіб, у зв'язках із ДЕАШ (ІДІЛ) - 46 осіб, у рамках боротьби з терористичним плином "Паралельна держава", ватажком якого є Фетуллах Ґюлен (FETÖ), - 467 осіб, у рамках боротьби з терористичними організаціями лівого толку - 18 осіб", - йдеться в повідомленні.

Загалом, за даними МВС, у ході планових операцій затримано 3088 осіб, із них 643 підозрюються в тероризмі, 101 - у злочинах, пов'язаних із незаконною міграцією, 2344 - у наркоторгівлі й торгівлі людьми.

"У ході операцій у провінціях Стамбул, Діярбакир, Хаккарі, Мардін, Тунджелі, Муш, Ігдир, Бітліс і Бінгель знищено 32 укриття терористів і 9 саморобних вибухових пристроїв і мін. Сили безпеки вилучили в ході операцій 864 кілограми вибухівки, 8 гранат, 16 одиниць зброї та 3451 боєприпас", - відзвітували у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в турецькому місті Стамбул співробітники антитерористичного відділу поліції заарештували 20 осіб, яких підозрюють у зв'язках із угрупованням "Ісламська держава".