ua en ru

У Туреччині анонсують подальше посилення заходів безпеки через теракти

У Туреччині анонсують подальше посилення заходів безпеки через теракти Фото: посол України в Туреччині Сергій Корсунський

На територію Туреччини, під виглядом біженців, могли проникнути терористи

У Туреччині немає паніки, влада країни анонсує подальше посилення заходів безпеки. Про це заявив надзвичайний і повноважний посол України в Туреччині Сергій Корсунський, повідомляє "112 Україна".

"Ситуація не є панічною, Туреччиною, після попереднього теракту, були вжиті заходи щодо посилення безпеки, це відчувається буквально в кожній державній установі, в кожному торговому центрі, з'явилися додаткові патрулі поліції, і, скажімо, якщо десь не було металевих рамок, то тепер вони є скрізь. Я так розумію, що далі ці заходи будуть посилюватися", - зазначив посол.

Крім того, Корсунський зазначив, що згідно з журналістським розслідуванням, сирійський паспорт можна отримати за 200-300 дол. Таким чином на територію Туреччини, під виглядом біженців, могли проникнути терористи.

"На жаль, уявіть собі, 3 млн сирійських біженців, у свій час журналісти провідних світових видань провели експеримент і показали, що за якихось 200-300 дол. можна отримати сирійський паспорт з вашою фотографією і невідомим іменем. Тому є чітке розуміння, і ми таке попередження від турецьких спецслужб, на жаль, на території Туреччини, під виглядом біженців, можливо, проникли терористи, тому треба бути обережними. Ми зараз готуємо таке попередження для наших громадян", - зазначив він.

Нагадаємо, 13 березня вибух стався на автобусній зупинці біля одного з офісів прем'єр-міністра Туреччини в центрі столиці в момент великого скупчення людей.