ua en ru

У Туреччині 120 військових засудили до в'язниці через переворот в 2016 році

У Туреччині 120 військових засудили до в'язниці через переворот  в 2016 році Фото: спроба перевороту в Туреччині (wikimedia.org)
Автор: Инна Собора

Через більш чотирьох років після спроби державного перевороту в Туреччині засудили 120 військовослужбовцям. Всі вони засуджені до тривалого тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє DW.

Зокрема, 92 з них отримали довічні терміни, в тому числі 12 - в особливо суворих умовах.

Суд визнав військових винними у спробі порушення конституційного порядку. У загальній складності обвинуваченими у цій справі були 132 людини. Дев'ять були виправдані за всіма пунктами звинувачення, решта засуджені до менш тривалим тюремним строку

Раніше повідомлялося, що кільком фігурантам справи про спробу державного перевороту в Туреччині дали по 79 довічних термінів.

Нагадаємо, спроба військового перевороту в Туреччині сталася ввечері 15 липня 2016 року. Служби безпеки намагалися зробити все можливе для того, щоб вирішити ситуацію, але протягом декількох годин військові заявили про захоплення влади. Весь цей час президент Реджеп Тайіп Ердоган перебував у безпеці.

В результаті спроби перевороту загинули близько 240 осіб.

Після того, як власті придушили путч, по країні прокотилася хвиля масових арештів та звільнень військових, чиновників і вчителів за ймовірні зв'язки з проповідником Фетхуллахом Гюлен, якого Ердоган оголосив організатором перевороту.