ua en ru

Турецьке МЗС порівняло Карабах та Україну

Турецьке МЗС порівняло Карабах та Україну Фото: Мевлют Чавушоглу (wikimedia by Preiss :MSC)

Глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу вважає, що Азербайджан у військовому конфлікті з Вірменією правий як з моральної, так і з правової точки зору. Також він порівняв ситуацію в Нагірному Карабасі з подіями, які відбуваються в України.

Про це повідомляє Anadolu.

"Міжнародна громадськість повинна ставитися до ситуації в Азербайджані, так само як до подій в Україні та в Грузії", - сказав Чавушоглу.

Також він додав, що Азербайджан має достатньо сил для самостійного досягнення своїх цілей у Нагірному Карабасі, але за необхідності Туреччина надасть підтримку Азербайджану в будь-який час і в будь-якому місці.

Нагадаємо, військові дії між Вірменією і Азербайджаном поновилися вранці 27 вересня. Конфлікт відбувається у зв'язку зі створенням у 1991 році Нагірно-Карабахської республіки. Азербайджан не визнає незалежності Нагірного Карабаху і вважає, що ця територія була окупована Вірменією. Світова спільнота також не визнає незалежність республіки.

Також РБК-Україна повідомляло, що турецька сторона може надати військову підтримку Азербайджану, якщо він направить відповідний запит.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон зазначив, що конфлікт в Нагірному Карабаху не можна врегулювати без Росії.