ua en ru

Турецький лоукост реєструє компанію в Україні, - Мінінфраструктури

Турецький лоукост реєструє компанію в Україні, - Мінінфраструктури Фото: Pegasus Airlines (flickr.com/photos/kenfielding)

Дати і майбутні напрямки рейсів авіакомпанії поки невідомі

Турецький лоукост Pegasus Airlines подала документи в Державіаслужбу для реєстрації в якості української авіакомпанії. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань, передає "Громадське".

Як наголошується, дати і майбутні напрямки рейсів авіакомпанії поки невідомі.

Таким чином, Pegasus може стати другим лоукостером на українському ринку після Ryanair. Остання компанія планує вже восени здійснювати рейси з Києва та Львова.

Раніше повідомлялося про те, що лоукостер Pegasus Airlines з 29 травня подвоїть частоту польотів за маршрутом Київ-Анкара.

Pegasus почав літати в київський аеропорт "Жуляни" з Анкари 6 грудня 2016 року. Авіакомпанія забезпечує стикування в турецькій столиці на інші свої рейси в Стамбул, Бодрум (Туреччина), Канал (Північний Кіпр), Амман (Йорданія) і Ербіль (Ірак). Прямі щоденні рейси з київського аеропорту "Бориспіль" в Анкару виконує також українська авіакомпанія МАУ.

"Згідно з домовленостями між Україною і Туреччиною, які були досягнуті в ході переговорів 12-13 жовтня 2016 року в Анкарі, були повністю зняті обмеження на польоти на лінії Київ-Анкара, а також розширені квоти на маршрутах між Стамбулом і Харковом, Вінницею, Запоріжжям, Львовом і Херсоном", - повідомляли тоді ЗМІ.

Нагадаємо, з січня турецький авіаперевізник Pegasus Airlines призупинив польоти в РФ.