ua en ru

Турецькі бізнесмени готові вкласти в Крим 12 млрд доларів

Турецькі бізнесмени готові вкласти в Крим 12 млрд доларів Фото: турецькі бізнесмени готові інвестувати в Крим

Перший інвестиційний проект маємо намір реалізувати в Сімферополі

Бізнесмени з Турецької Республіки готові реалізувати на території півострова Крим інвестиційні проекти загальною вартістю 12 млрд доларів. Про це повідомляє прес-служба "глави" республіки Крим Сергія Аксьонова.

Як повідомляється, напередодні відбулася зустріч Аксьонова з турецькими бізнесменами, на якій був підписаний меморандуму про співпрацю.

Відзначається, що в ході обговорення питань вкладення турецьких інвестицій до Криму віце-президент "Організації промислового сектора" міста Кайсері Сулейман Сарпташ зазначив, що турецька сторона планує розвивати на півострові меблеве виробництво, легку промисловість, а також туристичну та будівельну галузі.

"Зокрема, це створення меблевих і текстильних фабрик, мережі кондитерських і хлібопекарень, будівництво туристичних комплексів. За словами турецького бізнесмена, перший етап передбачає інвестиції в розмірі 1 млрд доларів", - йдеться в повідомленні.

"Перший інвестиційний проект маємо намір реалізувати в Сімферополі. Це будівництво п'ятизіркового готелю. Вже створена робоча група. Компанія, яка займатиметься будівництвом, реалізовує свої проекти по всьому світу, в тому числі займається зведенням 80-поверхових готелів", - сказав представник турецького бізнесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині Крим вважають цікавим майданчиком для вкладень.