ua en ru

Турецька опозиція звинуватила владу в маніпуляціях на референдумі

Турецька опозиція звинуватила владу в маніпуляціях на референдумі Фото: Ердал Аксюнгер заявив про фальсифікації

Представник опозиції зажадав перерахунку 60% усіх бюлетенів

Заступник голови опозиційної Республіканської народної партії Туреччини (CHP) Ердал Аксюнгер звинуватив владу країни в організації порушень на виборах. Політик заявив, що уряд займається "маніпулюванням" із голосами громадян, передає телеканал NTV.

Він підкреслив, що, за даними спостерігачів від опозиції, на референдумі лідирують противники конституційної реформи.

"Такі результати ми отримуємо з багатьох провінцій. Давайте захищати наш вибір. Перемагає "ні", - заявив Аксюнгер.

Політик назвав "неподобством" публікацію в ЗМІ підсумків голосування, які демонструють перемогу прихильників реформи. На його думку, це робиться для підриву "морального духу суспільства".

У зв’язку з цим представник опозиції зажадав перерахунку 60% усіх бюлетенів. На його думку, при їхньому підрахунку були допущені серйозні порушення.

За даними державного агентства Anadolu, за підсумками підрахунку 99,99% бюлетенів більше 51% тих, хто проголосував, підтримали проект конституційної реформи. При цьому найбільші міста Туреччини, такі як Стамбул, Анкара й Ізмір, проголосували проти реформи. У голосуванні взяли участь понад 47 млн ​​осіб із 55 млн тих, які мають на це право.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на референдумі в Туреччині трохи більше 51% виборців підтримали ініціативу щодо розширення повноважень президента Реджепа Ердогана.