ua en ru

Турчинов заявив про формування активної оборони у зоні АТО

Турчинов заявив про формування активної оборони у зоні АТО Фото: Олександр Турчинов

Дані дії не суперечать мінськими угодами, запевнив секретар РНБО

Українські військовослужбовці формують активну оборону в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

Як повідомляється, сьогодні, працюючи в зоні АТО, Турчинов оглянув нове озброєння і військову техніку, яка передислоковується в зону проведення операції.

"Ми формуємо в зоні проведення АТО активну оборону, посилюючи наші Збройні сили новим зброєю та військовою технікою", - сказав Турчинов, зазначивши, що посилення військового потенціалу не суперечить мінськими угодами.

Секретар РНБО підкреслив, що нова і вже знаходиться в зоні АТО артилерія розміщена на відстані, узгодженої мінським протоколом. "У той же час активна оборона передбачає швидку і ефективну реакцію на будь-які провокації з боку супротивника", - пояснив він.

Нагадаємо, напередодні Турчинов повідомляв, що Росія готує на Донбасі криваві провокації. Так, за його словами, РНБО володіє інформацією, згідно з якою Росія готує на Донбасі криваві провокації з великою кількістю жертв.

"На окупованій території російські спецслужби здійснюють підбір об'єктів масового скупчення людей: дитячі садки, навчальні заклади, житлові будинки, об'єкти інфраструктури, відпрацьовують сценарії організації терактів", - заявив Турчинов.

Він підкреслив, що російським керівництвом поставлено завдання під час терактів довести кількість жертв серед мирного населення "до чисельності, порівнянної з кількістю загиблих в результаті трагедії рейсу МН17". За його словами, це робиться для того, щоб звинуватити керівництво України у злочинах проти людяності "та ініціювати на міжнародному рівні питання про притягнення української влади до відповідальності".