ua en ru

Турчинов виступив за ретельну перевірку одержувачів біометричних паспортів з Донбасу

Турчинов виступив за ретельну перевірку одержувачів біометричних паспортів з Донбасу Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Відповідний законопроект найближчим часом внесуть до Верховної Ради

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виступив за ретельну перевірку одержувачів біометричних паспортів з окупованого Донбасу, передає прес-служба відомства.

Турчинов зазначив, що з початку дії безвізового режиму України з ЄС збільшилася кількість бажаючих одержати біометричні паспорти з Криму і з території окупованого Донбасу.

"У той же час, не маючи доступу до архівів, які залишилися на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій доступ до безвізового режиму можуть отримати громадяни іншої країни, терористи або представники російських спецслужб", - заявив Турчинов.

Також він виступив за ретельну перевірку одержувачів біометричних паспортів з Донбасу.

"Саме тому для недопущення подібного необхідно внести зміни до чинного законодавства, що дозволить здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, які прибувають з окупованих територій для отримання біометричного паспорта. У разі виявлення невідповідності поданих даних, таким громадянам має бути відмовлено в отриманні біометричного паспорта", - додав Турчинов.

За його словами, вже підготовлено відповідний законопроект, який найближчим часом внесуть у Верховну Раду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 30 тисяч українців відвідали Євросоюз по безвізу.