ua en ru

Турчинов виступає за серйозні кадрові зміни в Закарпатській області

Турчинов виступає за серйозні кадрові зміни в Закарпатській області Фото: Олександр Турчинов

Бандити і вбивці повинні відповідати перед законом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов виступає за серйозні кадрові зміни в Закарпатській області у зв'язку з подіями в Мукачевому. Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

"Коли ти стріляєш з кулемета або гранатомета по ворогам на фронті - ти герой, але коли починаєш стріляти з цього ж зброї в глибокому тилу, і при цьому гинуть люди - ти бандит і вбивця. І тут немає інших варіантів. Бандити і вбивці повинні відповідати перед законом. Держава зобов'язана захистити своїх громадян", - заявив він.

За словами секретаря РНБО, правоохоронні органи зобов'язані затримати всіх причетних до стрілянини в регіоні, незважаючи на статус.

"СБУ, МВС та ГПУ зобов'язані не тільки затримувати тих, хто стріляв в людей, але і жорстоко розправитися з тими, хто в регіоні, прикриваючись посадами і депутатськими мандатами, "кришують" контрабанду, наймає для розборок криміналітет і озброєних бойовиків", - зазначив він.

Турчинов також підкреслив, що в регіоні потрібно провести серйозні кадрові зміни як у силовому, так і в адміністративному блоці.

"Потрібно, нарешті, в парламенті проголосувати за зняття недоторканності з депутатів і суддів. Потрібно почати очищати країну від бандитів і корупціонерів", - підкреслив він.

Нагадаємо, в результаті перестрілки в Мукачевому Закарпатської області постраждали шість правоохоронців, а також пошкоджено сім автомобілів.