ua en ru

Турчинов уповноважив Бурбака на підписання угоди з ЄІБ з будівництва Бескидського тунелю

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов уповноважив міністра інфраструктури України Максима Бурбака на підписання гарантійної угоди з будівництва Бескидського тунелю.

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов уповноважив міністра інфраструктури України Максима Бурбака на підписання гарантійної угоди з будівництва Бескидського тунелю. Про це йдеться у розпорядженні Президента України № 764/2014-Рп від 28 квітня 2014 р.

Так, Турчинов вніс зміни до розпорядження Президента України від 25 січня 2014 року № 6 "Про делегацію України для участі у переговорах з Європейським інвестиційним банком щодо укладення гарантійної угоди (проект "Бескидський залізничний тунель (будівництво Бескидського тунелю)") між Україною та Європейським інвестиційним банком", якими уповноважив міністра інфраструктури Бурбака на даної підписання Гарантійної угоди.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує збільшити свій портфель у держсекторі України до кінця 2014 р. до 2 млрд євро. Зокрема, у 2014 р. буде підписано фінансові угоди стосовно проектів завершення будівництва Бескидського тунелю, будівництва метрополітену у Харкові та фінансування інших інфраструктурних проектів.

Як раніше планував в.о. міністра інфраструктури України Володимир Козак у 2014 р. буде завершено більше 30% буріння Бескидського тунелю.