ua en ru

Турчинов: загроза наступу РФ з боку окупованого Криму зберігається

Турчинов: загроза наступу РФ з боку окупованого Криму зберігається Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

На території анексованого Криму розміщені потужні наступальні засоби

Загроза наступу Росії з боку окупованого Криму зберігається і на сьогоднішній день. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив в інтерв'ю "Громадському".

"Вони сконцентрували на окупованій території Криму дуже потужний військовий потенціал, і він не потрібен виключно для оборони", - сказав секретар РНБО.

За словами Турчинова, на території анексованого Криму розміщені потужні наступальні засоби, стратегічна авіація, ракетні комплекси, які можуть нести і використовувати ядерну зброю.

"Це серйозна небезпека. Безумовно, така концентрація військ тільки для оборони не потрібна. Тому ми аналізуємо ситуацію, в тому числі ми бачимо небезпеку не тільки на півночі та сході, але і на півдні - це також факт. Відповідно, ми повинні бути здатні і готові дати відсіч у всіх напрямках: від півдня до півночі", - додав він.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявляв, що українські військові в зоні військової операції на Донбасі просунулися більш ніж на 10 кілометрів в 2017 році.