ua en ru

Турчинов вважає, що трагедію з лайнером можна було б уникнути, якби Захід надав Україні сучасну зброю

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов вважає, що трагедію з малазійським лайнером можна було б уникнути, якби західні країни надали б Україні сучасну зброю

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов вважає, що трагедію з малазійським лайнером можна було б уникнути, якби західні країни надали б Україні сучасну зброю. Про це він заявив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Зокрема він зазначив, що цієї "страшної трагедії" можна було і не допустити, якби "деякі західні політики, домовитись з Путіним" не вдавалися б до "умиротворення агресора", у результаті чого "Росія нахабніла дедалі більше".

"Росія нахабніла дедалі більше, посилюючі військові дії проти України та щоразу використовуючи більш потужні протиповітряні ракетні системи, які вже можуть вражати цілі на висоті 10 тис. м і більше. Але ж це не просто "цілі"! Це обірвані людські життя, знищені долі", - зазначив Турчинов.

"Як тільки розпочалась російська агресія, я не раз звертався до міжнародної спільноти та керівників провідних країн з проханням надати нам сучасну зброю. Сучасні засоби виявлення військових цілей та надточна зброя могли б знищити пускові установки терористів та їх російських кураторів у лічені дні. Вони могли б допомогти попередити падіння "Боінга", а також врятувати життя багатьох українців", - підкреслив спікер ВР.

Він також звернувся до всього цивілізованого світу із закликом "не тільки співчувати українцям, а допомагати у військово-технічному плані".

"Прийшов час поставити крапку агресії. Прийшов час всьому цивілізованому світу об‘єднатись з Україною і допомогти знищити терористів, де б вони не були, розпочавши постачання нам сучасної зброї та військової техніки", - заявив Турчинов.