ua en ru

Турчинов: Росія не приховує своїх агресивних намірів щодо Заходу

Турчинов: Росія не приховує своїх агресивних намірів щодо Заходу Фото: Олександр Турчинов

Турчинов вважає, що санкції проти РФ є формою захисту ЄС від російської агресії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з делегацією представників міністерств закордонних справ Європейського Союзу в рамках "Східного партнерства". Зокрема, Турчинов наголосив Росія не приховує своїх агресивних намірів щодо Заходу, передає прес-служба РНБО.

Як зазначається, у ході зустрічі співрозмовники обговорили питання щодо порушення мінських мирних угод з боку російських окупаційних військ та продовження санкцій проти агресора.

"Дякую за ту позицію, яку ЄС займає по відношенню до агресора, що втілилося у резолюції Європарламенту, яка прямо засудила агресію Російської Федерації", - сказав Турчинов, наголосивши, що Росія та її політичне керівництво роблять все для дестабілізації ситуації не тільки в Україні, а й в усьому світі.

"Росія не приховує своїх агресивних намірів щодо Заходу. Вони переносять свої командування ближче до західних кордонів", - сказав він.

Окрім цього, Турчинов, у контексті продовження санкцій проти РФ, наголосив, що цей інструмент необхідно розглядати, "як мінімум, на середньострокову перспективу".

"Санкції - це не подарунок для України, це елементарна форма захисту європейських країн проти російської агресії та гібридної війни Росії проти цивілізованого світу... Умиротворення агресора призводить до катастроф. І наша з вами спільна історія - тому підтвердження", - сказав Турчинов.

У свою чергу, посол з питань Східного партнерства Європейського Союзу Жигімантас Павільоніс наголосив на підтримці України.

"Європейське співтовариство завжди підтримувало та підтримуватиме Україну. Ваша перемога - наша перемога", - зазначив він.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з делегацією представників мініст...

Опубликовано РНБО України. Оперативний штаб. 9 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше Турчинов повідомляв, що Збройні сили Російської Федерації з проросійськими бойовиками проводять активну підготовку до агресивних бойових дій проти України.