ua en ru

Турчинов просить СБУ та ГПУ перевірити можливе втручання в систему "Рада" під час голосування за закони про статус Донбасу та амністію

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звернувся до генеральної прокуратури України та Служби безпеки України з проханням перевірити можливе втручання в систему "Рада" під час голосування у парламенті за закони про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей та амністію учасників подій на Донбасі.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звернувся до генеральної прокуратури України та Служби безпеки України з проханням перевірити можливе втручання в систему "Рада" під час голосування у парламенті за закони про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей та амністію учасників подій на Донбасі. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб позбавити тих, хто сьогодні пробує спекулювати на цьому голосуванні підстав до цих спекуляцій, я офіційно звернувся до СБУ, до ГПУ з тим, щоб вони провели перевірку як роботи системи "Рада" під час цих голосувань, так і загалом законності підстав для проведення голосувань. Я хочу ще раз підкреслити, що жодних втручань в роботу системи "Рада" не було", - сказав Турчинов.

Він заявив, що Рада повинна була надати можливість Президенту України Петру Порошенко реалізувати його мирний план.

"Я переконаний, що навіть прийняття цього закону не може зупинити російську агресію, але кожен день миру важливий для того, щоб відновити сили", - сказав Турчинов.

Спікер ВР також повідомив , що під час наради голів депутатських фракцій в кабінеті с голови ВР, Президент Порошенко зазначив, що необхідне закрите засідання, і депутати цю ініціативу підтримали.

"Під час виступу Президента були названі цифри і факти, які не потребують зайвого розголошення.... Голосування в закритому режимі було для того, щоб уникнути спекуляцій навколо цього питання (законів про амністію і особливий статус)", - пояснив Турчинов.