ua en ru

Турчинов закликав припинити протистояння та відновити правопорядок в Україні

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов закликав припинити протистояння та відновити правопорядок в країні.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов закликав припинити протистояння та відновити правопорядок в країні. Про це йдеться в його офіційній зверненні, передає прес-служба "Батьківщини".

"Наше перше завдання на сьогодні - припинити протистояння, відновити управління, керованість і правопорядок в країні, відвести в місця постійної дислокації всі спецпідрозділу і внутрішні війська, гарантувати мир і спокій, не допустити нових жертв, локальних протистоянь і самосудів. Повинні дати жорстку відсіч будь-яким проявам сепаратизму і посяганням на територіальну цілісність України", - йдеться в повідомленні.

Турчинов зазначив, що новий уряд має стабілізувати валютний курс, гарантувати своєчасні виплати зарплат, пенсій, стипендій, повернути довіру інвесторів, сприяти розвитку підприємств і створення нових робочих місць.

"Ще один наш пріоритет - повернення до курсу на євроінтеграцію, з боротьби за яку і починався Майдан. Ми повинні повернутися до сім'ї європейських країн. Ми усвідомлюємо важливість зв'язків з Російською Федерацією, і готові до діалогу з керівництвом Росії, щоб побудувати відносини з цією країною нової, справді рівноправній і добросусідській основі, яка визнає і враховує європейський вибір України", - наголошується в повідомленні.

Турчинов також зазначив, що після відновлення виконавчої влади, якій буде довіряти народ, готовий відразу подати у відставку.