ua en ru

Турчинов закликав негайно заарештувати посадових осіб АМКУ за блокування закупівлі бронежилетів

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликав негайно заарештувати посадових осіб Антимонопольного комітету України за блокування закупівлі бронежилетів.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов (на фото) закликав негайно заарештувати посадових осіб Антимонопольного комітету України за блокування закупівлі бронежилетів. Про це Турчинов заявив на засіданні Верховної Ради в ході звіту в.о. міністра оборони Михайла Коваля, передає кореспондент РБК-Україна.

Коваль повідомив, що рішенням АМКУ було припинено рішення про закупівлю за державні кошти бронежилетів. "Зараз Антимонопольний комітет зупиняє рішення про закупівлю таких бронежилетів", - зазначив він.

Турчинов на це відреагував емоційно.

"Я прошу генерального прокурора прямо сьогодні провести перевірку! Прямо сьогодні заарештувати того, в Антимонопольному комітеті, хто в цих умовах скасовує рішення про закупівлю бронежилетів! Прямо сьогодні заарештувати!" - у свою чергу заявив Турчинов.

Коваль також продемонстрував бронежилети.

"На даний момент ми маємо 14 тис. бронежилетів. Це бронежилети українського виробництва. Це броня 4. Ціна - 4 120 тис грн", - заявив Коваль.

"Ми щодня отримуємо 250 бронежилетів і щодня відправляємо їх у війська", - додав глава Міноборони.

Він повідомив, що Міноборони замовили 28 тис. бронежилетів, але зараз з'явилися проблеми з їх закупівлею дій АМКУ.