ua en ru

Турчинов: прийняття закону про нацбезпеку стане важливим кроком щодо впровадження стандартів НАТО

Турчинов: прийняття закону про нацбезпеку стане важливим кроком щодо впровадження стандартів НАТО Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна, Віталій Носач)

Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект про нацбезпеку України

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) заявив, що прийняття законопроекту "Про Національну безпеку України" стане суттєвим кроком на шляху впровадження стандартів Північноатлантичного альянсу (НАТО). Про це Турчинов заявив у Верховній раді, передає прес-служба РНБО.

"Реформи, передбачені в законі, зміцнять сектор безпеки і оборони України, повинні забезпечити збереження української державності в умовах сучасних загроз, і, насамперед, агресії з боку Російської Федерації", - сказав він.

Секретар РНБО зазначив, що проект закону запроваджує регулювання діяльності органів сектору безпеки і оборони відповідно з нормами і стандартами Європейського союзу і НАТО.

"Перш за все, мова йде про систему управління і керівництва Збройними силами, іншими органами сектору безпеки і оборони, що підвищить їх здатність протистояти сучасним загрозам", - пояснив Турчинов.

За його словами, в законопроекті закріплені всі фундаментальні інтереси України.

"Цим законом закріплені фундаментальні національні інтереси України, серед яких забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності, інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір, членства в Євросоюзі і в НАТО", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні, 5 квітня, Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект про нацбезпеки України (№8068). Відповідне рішення підтримали 265 нардепів.