ua en ru

Турчинов доручив підготувати законопроект про обрання суддів КСУ відкритим голосуванням

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення регламентному комітету ВР підготувати зміни до закону про обрання суддів Конституційного суду України, зробивши його відкритим

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення регламентному комітету ВР підготувати зміни до закону про обрання суддів Конституційного суду України, зробивши його відкритим, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу регламентний комітет підготувати зміни до закону, щоб врахувати всі озвучені пропозиції щодо голосування та призначення суддів КСУ", - заявив Турчинов.

Спікер заявив це у відповідь на пропозицію народного депутата від "Батьківщини" Руслана Князевича, який нагадав, що Венеціанська комісія неодноразово наполягала на тому, щоб голосування за суддів КСУ відбувалося відкрито.

Нагадаємо, сьогодні Рада не змогла призначити суддів Конституційного суду України. Як заявив голова лічильної комісії ВР, народний депутат з фракції "Батьківщина" Геннадій Зубко, жоден кандидат на цю посаду в ході таємного голосування не набрав необхідної кількості голосів.

За словами Зубка, голосування не відбулося з технічних причин - через "неправильний бюлетень".