ua en ru

Турчинов доручив нормалізувати ситуацію на Майдані до інавгурації Президента

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов доручив нормалізувати ситуацію на Майдані Незалежності у місті Києві до проведення урочистостей з нагоди вступу на пост новообраного Президента України.

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов доручив нормалізувати ситуацію на Майдані Незалежності у місті Києві до проведення урочистостей з нагоди вступу на пост новообраного Президента України. Текст відповідного розпорядження від 29 травня 2014 р. № 931/2014-рп оприлюднений на сайті в.о. глави держави.

"Опрацювати питання та розробити заходи щодо нормалізації ситуації на Майдані Незалежності і прилеглих до нього вулицях у місті Києві та створення інших умов для забезпечення належного здійснення містом функцій столиці, передбачивши заходи, зокрема, щодо вшанування на Майдані Незалежності пам'яті полеглих учасників мирних акцій протесту впродовж листопада 2013 р. - лютого 2014 р.", - йдеться в документі.

Цим же розпорядженням Турчинов постановив провести на Майдані Незалежності у м. Києві урочистості з нагоди вступу на пост новообраного Президента України та утворив робочу групу для зазначених урочистостей.

Головою робочої групи призначений перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема.

Також до складу робочої групи увійшли лідируючий кандидат на виборах мера Києва, лідер "Удару" Віталій Кличко (за згодою), міністр культури Євген Ніщук, голова КМДА Володимир Бондаренко, начальник ГУ СБУ у м. Києві та Київській області Юрій Артюхов та начальник ГУ МВС у м. Києві Юрій Мороз.

Робочій групі доручається невідкладно підготувати та затвердити робочий план проведення зазначених урочистостей за участю широкої громадськості, учасників громадських рухів Майдану, киян та гостей столиці.

Зазначимо, спочатку штаб лідируючого кандидата на виборах Президента Петра Порошенко прогнозував проведення інаугурації на 8-10 червня 2014 р. Однак вчора, 28 травня, представники "Удару" подали до Верховної Ради ініціативу про проведення інавгурації 2-3 червня.

Нагадаємо, 26 травня кандидат у мери Києва, лідер партії "Удар" Віталій Кличко закликає людей розібрати барикади в центрі Києва і повернутися до мирного життя.