ua en ru

Турчинов розпорядився підготувати новий законопроект про реструктуризацію валютних кредитів громадян

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення до вівторка наступної пленарної неділі , 1 липня 2014 р. підготувати новий законопроект про реструктуризацію валютних кредитів громадян за участю представників Національного банку, Міністерства фінансів та робочої групи ВР.

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення до вівторка наступної пленарної неділі , 1 липня 2014 р. підготувати новий законопроект про реструктуризацію валютних кредитів громадян за участю представників Національного банку, Міністерства фінансів та робочої групи ВР. Про це він заявив на засіданні парламенту.

"Я дав доручення до вівторка напрацювати єдиний законопроект, який підпише НБУ, уряд і робоча група ВР", - заявив він.

"Я прошу підтримати парламент пропозицію, що комісія у складі НБУ, Мінфіну і робочої групи, яка у нас працює вже два тижні, до вівторка мають доопрацювати документ", - заявив спікер.

Він підкреслив, що у вівторок Верховна Рада розгляне цей законопроект першим питанням.

"У випадку , якщо Мінфін не внесе (доопрацьований законопроект), я не зможу втримати парламент від голосування. Але якщо ми проголосуємо існуючий проект, він н буде працювати", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 4895 "Про переведення кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну". За відповідне рішення проголосували лише 174 нардепи. За альтернативний законопроект № 4895-1 проголосували 178 парламентарів.