ua en ru

Турчинов попросив Кабмін терміново виділити з держбюджету кошти на оборону

Турчинов попросив Кабмін терміново виділити з держбюджету кошти на оборону Фото: Турчинов попросив Кабмін виділити гроші на оборонні програми з держбюджету

За його словами, недостатнє фінансування оборонних програм загрожує національній безпеці України

Рада національної безпеки та оборони України звернулася до новоствореного Кабінету міністрів з вимогою перерозподілити ресурси у держбюджеті на 2016 рік з урахуванням фінансування оборонних програм. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Також Турчинов наголосив, що значну частину фінансування Державного оборонного замовлення в бюджеті на 2016 рік передбачається виділити зі спеціального фонду, який, у свою чергу, повинен наповнюватися за рахунок конфіскації коштів, які були вкрадені в українського народу екс-президентом Януковичем та його оточенням.


Однак, за останні півроку парламент не зміг прийняти рішення про конфіскацію і передачу в бюджет заарештованих багатомільярдних ресурсів.

"Через відсутність відповідальності і політичної волі українських парламентаріїв забезпечити правовий механізм наповнення спецфонду бюджету за рахунок заарештованих фінансових ресурсів, ми змушені звернутися до новообраного Кабінету міністрів з вимогою терміново внести зміни у Державний бюджет на 2016 рік щодо перерозподілу ресурсів і фінансування оборонних програм виключно із загального фонду держбюджету", - сказав Турчинов

За його словами, досі не розблоковано фінансування виробництва нових видів озброєння та військової техніки, а також підготовки виробничих потужностей для впровадження важливих військово-технічних проектів.

"Блокування фінансування Державного оборонного замовлення загрожує національній безпеці та обороні України", - заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітети Ради звернуться до РНБО з ризиків, пов'язаних з російськими банками.