ua en ru

Турчинов підтвердив інформацію про підготовку РФ наступу на Донбасі

Турчинов підтвердив інформацію про підготовку РФ наступу на Донбасі Фото: Олександр Турчинов

Турчинов запевнив, що ЗСУ даватимуть адекватну відсіч будь-яким агресивним діям ворога

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов підтвердив інформацію про підготовку Російською Федерацією наступу на Донбасі. Про це повідомляє прес-служби РНБО.

"Українська розвідка зафіксувала збільшення кількості військової техніки (танків, САУ, реактивні системи залпового вогню), боєприпасів, зброї та російських військових, які потрапляють на окуповану територію Донбасу через неконтрольовані ділянки кордону", - сказав він.

Турчинов додав, що такі дії противника свідчать про наміри військово-політичного керівництва РФ щодо подальшої ескалації бойових дій на сході України.

"Ця ескалація "співпала" з брехливими та агресивними заявами Путіна щодо подій на Донбасі, що є зайвим підтвердженням того, хто безпосередньо відповідає за криваві злочини та спробу, перекресливши мінські домовленості, перейти до повномасштабних військових дій", - додав він.

За словами Турчинова, україна наразі готова надати міжнародним спостерігачам докази агресії Росії проти українців.

"Україна готова надати міжнародним спостерігачам та міжнародній спільноті всі необхідні докази агресивних дій та військових злочинів російських гібридних військ проти українців", - сказав він.

Також він запевнив, що Збройні сили України даватимуть адекватну відсіч будь-яким агресивним діям ворога.

"ЗСУ та інші військові формування гідно, мужньо та професійно захищають свою країну, зупиняючи зухвалі спроби наступу російських гібридних військ. Вони адекватно та рішуче будуть давати відсіч будь-яким агресивним діям ворога", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвідка виявила ознаки підготовки російських військ до наступу на Донбасі.