ua en ru

Турчинов подякував Генасамблею ООН за резолюцію по Україні

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов подякував Генасамблеї ООН за резолюцію по Україні.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов подякував Генасамблеї ООН за резолюцію по Україні. Про це спікер заявив, відкриваючи ранкове засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора був дуже важливий день. Вчора номінальна кількість Генасамблеї ООН підтримувала Україну, прийняли резолюцію, засудивши військову агресію Росії. Це дуже важливе рішення", - заявив він.

Крім того, спікер зазначив, що вчора Рада "прийняла дуже мужнє рішення", прийнявши закон про запобігання фінансової кризи.

"Ми врятували країну від банкрутства! Ми заклали основи для зростання економіки. Я дякую всім депутатам, які проголосували за цей дуже жорсткий пакет необхідних рішень для країни", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, 27 березня за ухвалення резолюції під назвою "Територіальна цілісність України" проголосували 100 держав, утрималося - 58, а 11 держав (Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, Північна Корея, Нікарагуа, Росія, Судан, Сирія, Венесуела і Зімбабве) проголосували проти. Цією резолюцією референдум про відокремлення Криму від України і приєднання до Росії був визнаний незаконним.