ua en ru

Турчинов обіцяє оприлюднити всю інформацію про вбивць учасників Евромайдана

В.о. Президента України і спікер Верховної Ради Олександр Турчинов обіцяє оприлюднити всю інформацію про вбивць учасників Евромайдана.

В.о. Президента України і спікер Верховної Ради Олександр Турчинов обіцяє оприлюднити всю інформацію про вбивць учасників Евромайдана. Про це він заявив на відкритті 21-і засідання комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я впевнений, що вся інформація про вбивць буде оприлюднена , всі документи будуть передані в слідчі органи, ми зобов'язуємося довести справу до кінця ... Не тільки вбивці, виконавці, а й замовники цих вбивств сидітимуть на лаві підсудних", - зазначив Турчинов.
За його словами, зараз над розкриттям злочину працює слідча група.

"У нас працює одна слідча комісія, опозиція пропонує створити ще одну (з розслідування подій на Майдані і дій правоохоронних органів, - ред.) ... У нас триває слідство, органи МВС, ГПУ продовжують слідство", - сказав Турчинов.

Спікер пообіцяв, що будуть встановлені всі особи, які віддавали накази вбивати цивільних людей. Турчинов підкреслив, що покарання не вдасться уникнути нікому, в тому числі і усуненому Верховною Радою з посади Президента Віктору Януковичу.

Він також повідомив, що Україна буде вдячна Європейському Союзу, якщо європейські колеги допоможуть українській стороні у проведенні слідства.