ua en ru

Будь-які пересування ЧФ РФ за межами погоджених територій будуть оцінені як військова агресія, - Турчинов (уточнено)

В.о. Президента України, спікер Олександр Турчинов заявляє, що будь-які пересування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму за межами погодженої території будуть розцінені як воєнна агресія.

В.о. Президента України, спікер Олександр Турчинов (на фото) заявляє, що будь-які пересування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму за межами погодженої території будуть розцінені як воєнна агресія. Про це він заявив, відкриваючи засідання Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я звертаюся до військових керівників російського Чорноморського Флоту, який базується на території України, з вимогою: ці військові повинні перебувати у межах території, яка окреслена відповідною Угодою. Будь-які пересування за межами цієї території, зокрема, зі зброєю, буде розцінено як військову агресію", - заявив Турчинов.

Крім того, він доручив силовим структурам вжити всіх заходів для покарання загарбників будівель Верховної ради і Ради міністрів Криму.

"Я дав доручення силовим структурам вжити всіх заходів для захисту громадян і покарання злочинців. Звертаюся до всіх патріотів і українців - зберігати спокій, до всіх патріотів - захищати адмінбудівлі від провокаторів і екстремістів. Захоплення адмінбудівель будуть розцінюватися як злочин проти української держави з усіма наслідками", - заявив він.

Нагадаємо, вранці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що будівлі Верховної Ради та ради міністрів АР Крим захоплено озброєними людьми. Пізніше цю інформацію підтвердила прес-служба Радміну.

У відповідь на ці дії, у Криму по тривозі були підняті внутрішні війська та весь склад міліції.

В 9:00 у вестибюлі Радміну Криму відбулися переговори. За їх підсумками, люди, які захопили будівлі, заявили, що не уповноважені вести подальші переговори та висувати вимоги.