ua en ru

Турчинов ініціює збільшення фінансування захисту кіберпростору в Україні

Турчинов ініціює збільшення фінансування захисту кіберпростору в Україні Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

За словами Турчинова, хакерська атака продемонструвала низький рівень фахівців з кібербезпеки, які працюють в держустановах

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов ініціює збільшення фінансування захисту кіберпростору і інформаційного простору України. Про це він заявив під час засідання Національного координаційного центру кібербезпеки, передає прес-служба РНБО.

"Також необхідно збільшити фінансування заходів з комп'ютерної безпеки та інформаційної захисту держави, тому що негативні наслідки від кібератак значно перевищують суму витрат на ці напрямки", - сказав Турчинов.

Крім того, він заявив, що хакерська атака, яка відбулася 27 червня, продемонструвала дуже низький рівень фахівців з кібербезпеки, які працюють в державних установах. За словами Турчинова, низький рівень зарплати державних службовців, не дозволяє залучати до цієї роботи висококласних професіоналів.

Нагадаємо, також Турчинов заявив, що одним з механізмів поширення небезпечного вірусу "Petya" була система оновлення програмного забезпечення бухгалтерської звітності.