ua en ru

Туку доведеться рахуватися з "луганським характером", - лідер "Народної довіри" Шахов

На Георгія Тука чекає не просте випробування "луганським характером". Такої думки дотримується лідер Всеукраїнського громадського об'єднання "Народна довіра", волонтер з Луганської обл. Сергій Шахов.

За його словами, новий керівник східної військово-цивільної адміністрації має стати не лише господарником в області, а й дипломатом між владою та людьми, показати луганчанам, що він і сам з народу. Про це громадський діяч заявив в ефірі 5 каналу.

"Георгій Тука - патріот України, який не побоявся допомагати українській армії, жителям Донецької і Луганської областей. Саме такі люди повинні сьогодні займати керівні посади у владі, щоби відбулося перезавантаження посадових еліт. Втім, варто відзначити, що Луганщина - це особливий менталітет, особливий характер. Тому, губернатор, перш за все, повинен багато спілкуватися з людьми, змінити стару чиновницьку команду, провести прозорий кадровий конкурс, як це на Одещині зробив Саакашвілі. Луганщині потрібен господар, який відновить знищену інфраструктуру та буде розбудовувати регіон", - сказав Шахов.

Він пояснив, що на Луганщині і досі залишається сильним принцип поділу на "своїх" та "чужих". Шахов висловив свою готовність допомогти новому губернаторові завоювати довіру луганчан.

"Колишній очільник Луганщини Геннадій Москаль поклав початок для стабілізації ситуації в області. Тому одним із пріоритетних напрямків роботи новопризначеного голови Луганської військово-цивільної адміністрації, на мій погляд, має стати саме розбудова регіону, а також соціальна політика", - зазначив Шахов.

Нагадаємо, за версією низки політологів саме Шахов був одним із головних претендентів на посаду луганського губернатора. Однак сам він будь-які перемовини з цього приводу заперечує. "Такої розмови у мене з Президентом не було. І вже певне, що я б не зміг йому відмовити. Утім я завжди готовий допомагати Луганщині та луганчанам у будь-якому статусі", - стверджує Шахов.