ua en ru

Тука переконаний, що РФ висуватиме Україні неприйнятні умови щодо обміну полоненими

Тука переконаний, що РФ висуватиме Україні неприйнятні умови щодо обміну полоненими Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

Тука допускає, що обмін полоненими проходитиме не у форматі "всіх на всіх", а невеликими групами

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука переконаний, що Російська Федерація висуватиме Україні неприйнятні умови у контексті обміну полоненими. Про це Тука заявив в ефірі телеканалу "Прямий".

"З перших днів, як ситуація на Сході була взята під контроль безпосередньо самими російськими очільниками, а не тими блукаючими бандформуваннями, які були на початку. З того моменту, фактично, обмін або звільнення полонених наших перетворився на відвертий шантаж української центральної влади з боку Російської Федерації. Доходило, навіть, до того, що нам висували економічні вимоги. Я переконаний, що вони будуть тиснути і висувати все нові і нові неприйнятні для нас умови", - заявив він.

Крім того, Тука додав, що, на його думку, обмін полоненими проходитиме не у форматі "всіх на всіх", а невеликими групами.

"В останній момент, коли з політичної точки зору, все буде для нас дуже невигідно, вони погодяться на певні кроки щодо обміну. Я припускаю, що, скоріш за все, буде не всіх на всіх, а якісь невеликі групи”, - зазначив Тука.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в полоні бойовиків на Донбасі знаходяться 69 військовослужбовців та правоохоронців.