ua en ru

Тука вважає, що силовики заробляють на контрабанді в АТО

Тука вважає, що силовики заробляють на контрабанді в АТО Фото: новини АТО

За словами Туки, шлях до повернення миру - це оновлення горизонтальних зв'язків

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що силовики різного роду заробляють гроші на контрабанді на лінії розмежування. Про це він повідомив в ефірі "5 каналу".


"Під час обмежень в торгівлі виникають з обох сторін певні структури: в основному це структури, які повинні контролювати дотримання цього режиму блокади. Вони будують, давайте відверто говорити, злочинні зв'язки між собою і починають на цьому відверто заробляти гроші. В основному це силовики різного сорту ", - зазначив він.

Він зазначив, що заробляє той, хто контролює лінію перетину: це і представники прикордонної служби, СБУ і до недавнього часу представники МВС.

"Найкращий шлях до повернення миру - це оновлення горизонтальних зв'язків, у тому числі бізнес. Хто найбільш чинить опір таким діям? Саме ті люди, які користуючись своїми службовими повноваженнями або посадами, заробляють на цих обмеженнях чималі доходи. Парадокс цієї ситуації такий, чим довше утримується стан так званої "блокади", тим потужнішими стають ті люди, які чинять опір ", - зазначив він.

Нагадаємо, учасники СММ ОБСЄ не отримували ніякої інформації про проведення розмінування або запитів для моніторингу таких робіт 27 червня в районі Широкіно.