ua en ru

Тука: для мирної деокупації Донбасу в України є 5 років

Тука: для мирної деокупації Донбасу в України є 5 років Фото: Тука дав Україні 5 років для деокупації Донбасу

Тука заявив, що Україна вже втратила один рік

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що для мирної деокупації частини Донецької та Луганської областей в України є 5 років. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Мова йде не про війну 3-5 років, а про термін повернення, деокупації як такої. Тому що якщо подивитися, ну скажімо так, один із шляхів - це введення міжнародної поліцейської місії, про що зараз говорить президент. Іншого шляху немає, але це не говорить про те, що відразу після введення цієї місії можна призначати вибори, повертатися до цивільного життя, все владналося, мир і спокій", - заявив Тука.


Заступник міністра стверджує, що необхідно буде ще деякий час на демілітаризацію. Потрібен певний час для повернення офіційних державних інститутів України на ті території.

На питання, чи є певна точка неповернення окупованих територій на сході України, Тука заявив наступне: "Звичайно, є. З об'єктивних міжнародними дослідженнями, які проводяться протягом останніх 30 років, цей строк визначається приблизно в 5 років. Далі тільки військовий шлях".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив Юсуфа Куркчі першим заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб