ua en ru

Тука вибачився за фейк про "кришування контрабанди" співробітниками СБУ

Тука вибачився за фейк про "кришування контрабанди" співробітниками СБУ Фото: Георгій Тука відмовився від слів про "кришування контрабанди"

Заступник міністра з питань АТО "попався" на дезінформації

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що був неправдиво поінформований про спецоперацію з протидії контрабанди у Гранітному і попросив вибачення у співробітників СБУ через свої заяви про "кришування контрабанди". Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Вдруге за тиждень потрапляю в халепу через дезінформацію. Для співробітників СБУ ця операція (реально підготовлена і проведена чудово) була лише "однією з багатьох" і вони не планували за її результатами зробити якусь гучну "перемогу" - буденна робота. Хлопці ж із ЗСУ хотіли широкого розголосу і уваги преси (і я їх за це не засуджую). Таким чином, фраза "спустити по-тіхому" у декого транформувалась в "СБУшніки кришують"!.. - пояснив він у соцмережі.

"Мені дуже шкода, що я невольно образив тих хлопців, які реально борються з "контрабасом". Я прошу вибачення у співробітників і керівництва Служби. Збило мене з пантелику те, що цю інформацію я отримав по "закритому" каналу...", - додав Тука.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань АТО заявив, що в Гранітному Донецької області бійці 30-ї окремої механізованої бригади зі стріляниною затримали групу контрабандистів, яких нібито "кришували співробітники Служби безпеки України". Згодом у СБУ спростували інформацію про перестрілку в ході затримання контрабандистів у зоні АТО.