ua en ru

Цукерберг заявив про "гонку озброєнь" в Facebook

Цукерберг заявив про "гонку озброєнь" в Facebook Фото: Марк Цукерберг (flickr.com techcrunch)

Засновник Facebook визнав свою помилку в управлінні соціальною мережею

Засновник і генеральний директор соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг визнав свою помилку в зволіканні реакції на втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах. Про це він заявив на слуханнях в сенаті США.

Цукерберг сказав, що бере на себе відповідальність за витік даних і за те, що Facebook міг використовуватися для розповсюдження "фальшивих новин" під час передвиборної гонки.

"Це гонка озброєнь, і вони будуть продовжувати поліпшуватися, і нам потрібно вкладати кошти у вдосконалення цього", - сказав Цукерберг.

Також він заявив, що після інформації, що надійшла в 2015 році про збір даних компанією Cambridge Analytica, Facebook не заявив про це вчасно Федеральнії торговії комісії.

"Це була моя помилка, і я прошу вибачення. Я заснував Facebook, і я їм керую. І я несу відповідальність за все, що там відбувається", - заявив Цукерберг.

Цукерберг сказав, що склад одного російського агентства, яке намагається поширювати дезінформацію, досяг близько 126 мільйонів людей на Facebook протягом двох років у період виборів 2016 року.

Як заявляє CNBC, Цукерберг підкреслив зусилля з виявлення дезінформації і видалення "десятків тисяч" підроблених облікових записів, що містять матеріали, пов'язані з виборами у Франції і Німеччині, а також спеціальні вибори в Сенаті в Сполучених Штатах.

Засновник Facebook заявив, що методи поширення політичної дезінформації будуть продовжувати розвиватися. Він сподівається, що компанія тепер краще підготовлена до боротьби з передвиборною агітацією не тільки під час середньострокового періоду в 2018 році, але і на виборах у таких країнах, як Індія і Бразилія.

Засновник компанії назвав зволікання з розпізнаванням російського втручання у вибори через соціальну мережу одним з найбільших розчарувань за час керівництва компанією.

Нагадуємо, Facebook заявив про посилення правил для політичної реклами.