ua en ru

Ціпрас не вірить в підписаний ним план порятунку Греції

Ціпрас не вірить в підписаний ним план порятунку Греції Фото: Алексіс Ціпрас

Прем'єр Греції назвав ніч підписання угоди "поганою ніччю для Європи"

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас зізнався, що не вірить в успіх підписаних ним угод з країнами єврозони, хоча і зобов'язаний їх здійснити, передає Reuters.

"Я повністю усвідомлюю свою відповідальність за помилки та упущення, а також за підписання документа, в який я не вірю, але який зобов'язаний реалізувати", - Ціпрас заявив, виступаючи на грецькому телебаченні.

За його словами, ніч підписання угоди з кредиторами стала "поганою ніччю для Європи". Він також додав, що "сувора правда полягає в тому, що Греції нав'язали шлях по вулиці з одностороннім рухом".

Прем'єр Греції вважає, що якщо б країна не підписала угоду і не пішла на умови кредиторів, то її чекав би вихід з єврозони з більш важкими наслідками. Він також запевнив, що в ході переговорів "бився" за зарплати і пенсії греків, а нова угода, за його словами, є більш "м'якою", ніж попередня.

Відразу ж після підписання угоди з країнами єврозони на уряд Ціпраса посипались звинувачення в обмані і невиконанні передвиборних обіцянок. Виступаючи по телебаченню, Ціпрас заявив, що не має наміру йти на дострокові вибори і постарається реалізувати свою політичну програму протягом усього відведеного йому за законом терміну.

Нагадаємо, вранці 13 липня повідомлялося, що лідери країн єврозони на саміті, який проходив у Брюсселі, досягли угоди щодо програми допомоги Греції.