ua en ru

Ціпрас пішов у відставку з поста прем'єр-міністра Греції

Ціпрас пішов у відставку з поста прем'єр-міністра Греції Фото: Алексіс Ціпрас

Екс-прем'єр попросив Президента Греції визначитися з датою виборів

Алексіс Ціпрас сьогодні, 20 серпня, у телезверненні до грецького народу оголосив про відхід з поста прем'єр-міністра Греції, передає Reuters.

Повідомляється, що у відставку Ціпрас подав, сподіваючись зміцнити владу на позачергових виборах після семи місяців перебування на посаді, на якій він відстоював інтереси Греції в переговорах з міжнародними кредиторами.

Ціпрас подав прохання про відставку Президентові Прокопісу Павлополосу і попросив призначити дату виборів як можна раніше.

"Політичний мандат вичерпав свої ліміти, і зараз грецький народ має сказати своє слово", - Ціпрас заявив у телезверненні.

Раніше повідомлялося, що Ціпрас звільнив десять членів уряду, які проголосували проти угоди з європейськими кредиторами.

"Посади позбувся міністр енергетики і лідер лівої платформи правлячої "Сіріза" Панайотіс Лафазанис. Його посаду займе Панос Скурлетис, який до цього очолював міністерство праці.Також стало відомо, що місце пішла у відставку Наді Валавани на посаді заступника міністра праці займе Трифон Алексиадис. Валавани пояснила свій крок незгодою з новими домовленостями з Єврогрупи", - повідомляло ВВС.

Нагадаємо, Fitch підвищило рейтинг Греції до ССС.