ua en ru

ЦВК завтра має оголосити офіційні результати виборів Президента України.

Центральна виборча комісія України завтра, 25 січня, має оголосити офіційні результати виборів Президента України. Про це РБК-Україна повідомив член ЦВК України Михайло Охендовський. За його словами, сьогодні, 24 січня, ЦВК завершила прийом уточнених протоколів ОВК. Він додав, що відсутні будь-які судові рішення, щоб забороняли оголошення результатів першого туру виборів і тому, згідно з законом ЦВК має оприлюднити результати виборів 25 січня 2010 р., оскільки 22 січня ЦВК був прийнятий останній протокол ОВК. "На сьогодні нічого не перешкоджає ЦВК оголосити результати першого туру виборів Президента", - сказав він.

М.Охендовський також додав, що останній уточнений протокол, складений 23 січня, було подано до ЦВК від окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 110 (м. Лисичанськ, Луганська область) об 11.35.
Нагадаємо, що перший тур виборів Президента України відбувся 17 січня. За попередніми даними Центральної виборчої комісії, за кандидата Віктора Януковича проголосували 35,32% виборців, за Юлію Тимошенко - 25,05%.