ua en ru

ЦВК заявляє, що ВАСУ зобов'язує її реєструвати кандидатів всупереч закону

Вищий адміністративний суд України зобов'язує Центральну виборчу комісію зареєструвати кандидатів у народні депутати на підставі документів, які не відповідають вимогам закону.

Вищий адміністративний суд України зобов'язує Центральну виборчу комісію зареєструвати кандидатів у народні депутати на підставі документів, які не відповідають вимогам закону. Про це сьогодні під час засідання ЦВК заявив її голова Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Єдина причина, по якій ми реєструємо сьогодні, за якою пропонується зареєструвати кандидатів у народні депутати, - це наявність рішень судів щодо того, щоб Центральна виборча комісія повторно розглянула це питання, а насправді зареєструвала саме цих осіб на підставі документів, які не відповідають вимогам закону, кандидатами в народні депутати України", - заявив Охендовський.

Сьогодні під час засідання, згідно з постановою Вищого адміністративного суду України і Київського апеляційного адміністративного суду, Центральна виборча комісія зареєструвала 10 кандидатів у народні депутати.

Нагадаємо, вчора ЦВК зареєструвала 22 кандидати в нардепи на виконання рішень судів.