ua en ru

ЦВК на початку листопада повинна оповістити про чергові вибори ВР 27 березня 2011 р., - Ж.Усенко-Чорна

Центральна виборча комісія України (ЦВК) на початку листопада повинна оповістити про чергові вибори Верховної Ради України 27 березня 2011 р. Про це в ході прес-конференції заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент РБК-Україна.
"Згідно 77 статті Конституції України чітко прописано, що чергові парламентські вибори повинні відбутися 27 березня 2011 р. А всі суперечки депутатів про терміни повноважень депутатів, тут ні до чого. І вибори повинні відбутися в березні. Є пряма норма Конституції, тому на початку листопада ЦВК зобов'язана оповістити про початок виборчого процесу", - повідомила Ж.Усенко-Чорна.
За її словами, ЦВК як орган, який зобов'язаний забезпечити нормальний виборчий процес, не пізніше, ніж за 25 днів повинен оповістити про початок такого виборчого процесу. "І вже сьогодні ми також повинні звернутися до Кабінету міністрів і ВР з проханням прийняти відповідні зміни до законодавства, щоб передбачити фінансування таких чергових виборів Верховної Ради України", - додала вона.
У той же час, заступник голови ЦВК Андрій Магера не виключає, що після винесення ухвали Конституційним судом України в частині скасування політреформи 2004 р., а також після направлення до Конституційного суду України (КСУ) постанови ВР в частині пролонгації повноважень народних депутатів ВР, депутатів АР Крим і місцевих рад до п'яти років, "ЦВК також направить своє звернення до КСУ з метою роз'яснення становищ щодопроведення виборів . Але, згідно Конституції, чергові вибори ВР повинні відбутися саме 27 березня 2011 р.", - вважає А.Магера.