ua en ru

ЦВК затвердила порядок відеоспостереження на виборчих дільницях

Центральна виборча комісія (ЦВК) прийняла проект постанови про затвердження порядку здійснення відеоспостереження на виборчих дільницях з використанням засобів відеоспостереження, доступу і контролю за функціонуванням системи відеоспостереження під час виборів народних депутатів України. "За" проголосувало 12 членів ЦВК присутніх на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

Читайте також: Відео з виборчих дільниць можна буде дивитися на спеціальному сайті

Організація відеоспостереження у приміщенні для голосування відбувається шляхом встановлення системи відеоспотреждення, а також обладнання для утворення каналів відеозв'язку. Туди мають входити ноутбук, 2 веб-камери, 2 USB-подовжувача.

Відеоспостереження транслюватиметься на сайті ЦВК і має розпочатися не пізніше підготовчого засідання ЦВК в день голосування. Після закінчення голосування відеоспостереження має відбуватися в режимі запису аж до підписання протоколу і не може бути призупинено раніше, ніж буде підписаний протокол і має зберігатися рік після офіційного проголошення результатів виборів. Весь цей порядок не стосується окружних виборчих комісій, спеціальних виборчих комісій в тюрмах, лікарнях і т. д. і виборчих комісій на дільницях закордоном.

Читайте також: Кабмін обрав компанію-організатора відеоспостереження на виборах

Нагадаємо, 21 серпня ЦВК затвердила договір про створення і функціонування системи відеоспостереження.