ua en ru

ЦВК сьогодні зареєстрував ще 12 кандидатів в нардепи на вибори в проблемних округах

Центральна виборча комісія (ЦВК) сьогодні, 4 листопада, зареєструвала ще 12 кандидатів в народні депутати на вибори в проблемних округах. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Зокрема, 5 кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 94: О.В. Агеєва, Л.Л. Воронову, Кармазіна Ю.А. А.С. Лозового та С.О. Сергієнко. В ОВО № 194 - 2 кандидатів у народні депутати України: О.В. Купрієнка і В.В. Мамалигу. В ОВО № 197 - 1 кандидата у народні депутати України: В.М. Доманського. В ОВО № 223 - 4 кандидатів у народні депутати України: О.М. Бойко В.М. Васькова, Р.Р. Гаянского і П.В. Марцинюк.

Таким чином, станом на 4 листопада Комісія зареєструвала в одномандатних виборчих округах на повторних виборах нардепів 15 грудня 2013 р.:

ОВО № 94 - 47 кандидатів у народні депутати України,

ОВО № 132 - 5 кандидатів у народні депутати України,

ОВО № 194 - 12 кандидатів у народні депутати України,

ОВО № 197 6 кандидатів у народні депутати України,

ОВО № 223 - 23 кандидата у народні депутати України.

Разом з тим, Комісія відмовила в реєстрації двох кандидатів в народні депутати України О.І. Талишева і Р.С. Радецького (самовисування) у зв'язку з невідповідністю поданих ними документів вимогам виборчого закону або відсутністю таких документів.

Крім того, розглянувши відповідні подання кандидатів у народні депутати України Власенко С.В., Круглова М.П. та Лузана О.В., зареєстрованих в одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 року, та інші документи щодо реєстрації їх довірених осіб, ЦВК зареєструвала 4 довірених осіб зазначених кандидатів у народні депутати України.

Разом з тим, кандидату у нардепи М.І. Ладану відмовлено в реєстрації його довіреної особи, оскільки відповідне подання та додані до нього документи не відповідають вимогам виборчого закону.

Крім того, під час засідання ЦВК голова комісії Михайло Охендовський зазначив, що сьогодні (за сорок днів до дня виборів) останній день, коли політичні партії можуть проводити з'їзди з висунення кандидатів у депутати.

За словами Охендовського, прийом заяв політичних партій про реєстрацію кандидатів, а також заяв громадян України про самовисування триватиме до 24:00 четверга, 14 листопада.

"Після зазначеної дати згідно ч. 5 ст. 55 Закону України "Про вибори народних депутатів України" документи для реєстрації прийматися не будуть", - підкреслив він.

Також голова ЦВК нагадав, що реєстрація кандидатів завершується у вівторок, 19 листопада.

На завершення засідання затверджено рішення ОВК з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 223 від 26 жовтня 2013 р. № 2 та від 31 жовтня 2013 р. № 7 щодо виконання повноважень членів цієї комісії на платній основі.