ua en ru

ЦВК дозволив ДВК в Луганській і Донецькій обл. у виняткових випадках складати протоколи на власних бланках

Центральна виборча комісія дозволила дільничним виборчим комісіям у Луганській і Донецькій областях у виняткових випадках складати протоколи не на бланках ЦВК, а на власних.

Центральна виборча комісія дозволила дільничним виборчим комісіям у Луганській і Донецькій областях у виняткових випадках складати протоколи не на бланках ЦВК, а на власних. Про це заявила на брифінгу заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Центральна виборча комісія в екстреному порядку, реагуючи на ті події, прийняла ряд постанов, які врегульовують роботу дільничних виборчих комісій, які функціонують в Луганській і Донецькій областях у таких умовах, щоб забезпечити встановлення результатів волевиявлення громадян не залежно від того, в який спосіб бойовики познущалися над виборчою документацією...Центральна виборча комісія реагує нестандартно і приймає нестандартні рішення... ЦВК ухвалила рішення, згідно яких члени дільничних виборчих комісій у виняткових випадках зможуть складати протоколи на бланках, які були підготовлені не Центральною виборчою комісією, а дільничними виборчими комісіями самостійно", - заявила Усенко-Чорна.

За її словами, така ж ситуація з печатками.